Следвайте Гласове в ТелеграмСамо безусловното приемане от Киев на руските условия

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСамо безусловното приемане от Киев на руските условия
Коментари Харесай

Мария Захарова: Мир може да има само ако Киев спре военните действия и терористичните атаки

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Само безусловното приемане от Киев на съветските условия ще постави завършек на съветската инвазия в Украйна, съобщи през днешния ден Москва, два дни след среща за Украйна в Саудитска Арабия, която не разреши прогрес към уреждането на спора, съобщи Франс прес.

„ Ние сме уверени, че едно в действителност всеобхватно, трайно и заслужено споразумяване е допустимо единствено в случай че режимът в Киев постави завършек на военните дейности и терористичните офанзиви “, сподели в изказване говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Новите териториални действителности (в Източна и Южна Украйна, бел. ред.) би трябвало да бъдат приети, демилитаризацията и денацификацията на Украйна... би трябвало да бъдат обезпечени “, сподели още говорителката и добави, че " би трябвало да бъдат доказани първичните основи на суверенитета на Украйна: нейният безпристрастен, самостоятелен и неядреен статут “.

Тези претенции, към този момент отправени от Москва, когато тя стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, бяха отхвърлени от Киев. 

Коментарите на Захарова идват два дни откакто Саудитска Арабия стана хазаин на среща за Украйна в Джеда, на която предложения западни делегации и представители на разрастващите се страни, близки до Москва, само че без наличието на самата Русия.

Не е изненадващо, че дългите полемики сред множеството присъстващи делегации не доведоха до огромен пробив в уреждането на спора, показва Агенция Франс Прес. Освен това не беше оповестена взаимна заключителна декларация.

Макар Захарова да сподели през днешния ден, че „ високо прави оценка посредничеството “ на „ нашите другари от страните от световния Юг “, тя добави, че „ мирното споразумяване е невероятно “ въз основа на мирната формула, препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.

„ Нито една от неговите 10 точки (включително изтеглянето на съветските сили от украинска земя, бел. ред.) не е ориентирана към намиране на дипломатическо решение на рецесията и всички те са неправилен ултиматум към Русия, който има за цел да удължи военните дейности “, сподели говорителката.

„ Предлагайки „ формулата на Зеленски управляващите в Киев и Западът се пробват да омаловажат огромното значение на мирните оферти на други страни и да монополизират самото право да излизат с мирни оферти ", означи Захарова, представена от ТАСС.

„ За разлика от киевските управляващи, прекъснали и забранили договарянията с Русия, ние постоянно сме били и оставаме открити за дипломатическо решение на рецесията и сме подготвени да отговорим на фактически съществени оферти ", добави говорителката.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР